RvS behuizing

Hygiënisch duurzame RvS behuizing, eenvoudig demonteerbaar, stille ventilatoren voor optimale vochtverdeling in ruimte

Diverse capaciteiten

Leverbaar in capaciteiten van 2 tot 12l/u per unit. Eenvoudige montage aan muur of hangend aan plafond

UVC desinfectie

Standaard voorzien van UVC desinfectie in waterbak. Gegarandeerd veilig. Normally open drain waterklep voorkomt stilstand van water bij stroomuitval

Adiabatische werking

De zeer fijne mist verlaagd de temperatuur, bespaart energie bij koeltoepassingen

FT- F Ultrasone ruimte bevochtiger

Eén van de meest effectieve methodes om vocht op te wekken is het creëren van waterdamp via op ultrasone frequentie (1,7 Mhz) trillende transducers. De zeer fijne mist wordt snel opgenomen in de lucht en is intrinsiek veilig door toepassing van uvc-desinfectie in de UCAN apparatuur. De techniek wordt momenteel veel toegepast bij groente afdelingen van supermarkten om voedselverspilling tegen te gaan.

De F-serie kenmerkt zich door zijn excellente opname van de mist direct in de ruimte. De uitgebreide range in capaciteiten van 2 – 12 L/u maakt hem uitermate geschikt voor inbouw in klimaatkasten, koel- en kweekcellen en opslagruimte voor fruit en groente.

Samen met een goede omgekeerde osmose waterfiltratie unit is het een zeer economische en betrouwbare manier van lucht bevochtigen.

Gratis advies op maat

Dry misting met FT-420uvsv

 Dry Misting is een andere term voor de techniek van ultrasone luchtbevochtiging, die veel wordt gebruikt in de voedingsmiddelenretail. Het gaat uitdroging tegen en zorgt voor verkoeling, zonder natte vloeren of condens op de producten.

De klanten beleven jouw presentatie als Vers en Gezond. Daarnaast voegt het beleving toe op jouw Vers vlees, vis of AGF-presentatie. Bijkomend voordeel is dat het de voedselverspilling en het gebruik van (plastic) verpakkingen vermindert.

Verse producten verliezen in een winkel snel hun kwaliteit, doordat de luchtvochtigheid over het algemeen bijzonder laag is. Hierdoor staan ze vocht af aan de droge omgevingslucht en worden bijvoorbeeld slablaadjes, wortels en radijsjes al zeer snel minder vers en knapperig. Dry Misting zal jou helpen om dit effect tegen te gaan.  Dry misting zorgt voor minder derving en meer winst.

Houd groente langer vers met vernevelingsapparatuur van Aire Fresh Systems
FT-420suvsv

UVC desinfectie

De ingebouwde UVC desinfectie bevindt zich in de waterbak van de bevochtiger. Het water en de passerende lucht wordt continue gedesinfecteerd. Hierdoor is er GEEN risico op legionellabesmetting! De werking wordt bewaakt door een lichtsensor, die de bevochtiger stopt als de lamp niet of niet goed meer functioneert. Tevens is er een normally open drain ventiel gemonteerd, deze zorgt ervoor dat het waterreservoir leegloopt als de spanning wegvalt en de lamp uitgaat. 

Compacte inbouw N- en P-serie

Naast de F-serie, die veel toegepast worden voor montage aan de wand of plafond in koelcellen of productieruimtes of onder een  verhoogde datavloer, hebben we ook een P-serie. Deze is leverbaar in verschillende capaciteiten tot 30l/u.

De P-serie is speciaal ontwikkeld voor inbouw in luchtkanalen of LBK secties. Indien nodig kunnen meerdere units gestapeld gemonteerd worden.

Voor kleinere capaciteiten hebben we de N- serie, met een capaciteit van 0-2l/u. Speciaal ontwikkeld voor in- of opbouw in toonbanken en displays in retail en horeca, zoals vis-, groente- en kruidenpresentaties en allerlei soorten klimaatkasten. De N-serie is compact en robuust en maakt plaatsing op vele plaatsen mogelijk. 

De onderhoudsonderdelen, UVC lampen en transducers zijn eenvoudig te bereiken en te vervangen zonder demontage van de behuizing.

FT-P104uvsv 5l/u
N series foto
FT -20Nuvsv bevochtiger 1l/u

Zeer lage cost of ownership

De ultrasone luchtbevochtiger verbruikt slechts 23 watt per liter water. Dit is een fractie van een elektrische stoombevochtiger, die 750watt per liter water verbruikt. De F-serie wordt veel toegepast in ruimtes, waar het bijkomende koeleffect bijdraagt aan het verkrijgen van het gewenste klimaat. De transducers hebben een levensduur van 10.000 branduren, voordat ze preventief vervangen dienen te worden. De UV lamp heeft een gemiddelde levensduur van 15.000 uur.

Downloads

Brochure

Klik hier voor de brochure

Technische specificaties

Klik op de knop Bewerken om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Handleiding

Klik op de knop Bewerken om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bestektekst

Klik op de knop Bewerken om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Video's

Klik op de knop Bewerken om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Video

Toepassingen

Kantoorgebouwen
Voor een optimaal gezond werkklimaat is minimaal 40% relatieve luchtvochtigheid een must!
🡪​​
Datacenters
Energiezuinig en veilig door adiabatische koeling en bevochtiging
🡪​​
Toonbanken, displays, opslag & bewaarcellen
Verse producten blijven langer vers
🡪​​
Scholen & universiteiten
Luchtvochtigheid is essentieel voor een gezond en behaaglijk leefklimaat in scholen & universiteiten
🡪​​
Cleanrooms
Een goede luchtvochtigheid is noodzakelijk voor een goed rendement!
🡪​​
Voedingsmiddelen-industrie
Betere opbrengst door bevochtiging in de food productie
🡪​​
Musea
De schatten in de musea blijven in topconditie dankzij de juiste luchtvochtigheid
🡪​​
Ziekenhuizen & Zorginstellingen
Een goede luchtvochtigheid is van levensbelang
🡪​​
Drukkerijen & Papierproductie
Kwaliteit zonder stilstand en uitval door een correcte luchtvochtigheid
🡪​​

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

Select Language
nl_NLDutch