Kantoorgebouwen
Voor een optimaal en gezond werkklimaat is minimaal 40% relatieve vochtigheid een must!

Voor een optimaal en gezond werkklimaat is het toepassen van luchtbevochtigers noodzakelijk. Het kantoor is de plaats bij uitstek waar we langdurig verblijven en als de lucht dan te droog is, ondervinden we daar veel ongemak van. Over het algemeen worden deze ongemakken en gezondheidsproblemen niet in verband gebracht met een te lage relatieve vochtigheid van de lucht.

Gratis advies op maat

Gezonde werknemers, minder ziekteverzuim

Droge lucht kan voor hoofdpijn, huidproblemen, een verhoogde vatbaarheid voor verkoudheden, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke ogen zorgen. De ogen zijn gevoelig voor een lage vochtigheid, wanneer het dunne laagje vocht op het hoornvlies verdampt. De dragers van contactlenzen ervaren de ongemakken met een factor 5 als de relatieve vochtigheid daalt tot onder de 40%rV. Stof en vuil blijven aan de vochtigere lenzen kleven, dit veroorzaakt een hogere irritatie. 

Door toepassing van luchtbevochtigers blijft de luchtvochtigheid tussen de 50 -60% waardoor medewerkers zich prettiger voelen, fijner kunnen werken en minder vaak ziek worden. 

Gezond binnenklimaat in kantoorgebouwen werkt beter door toepassing van een Aire Fresh Systems luchtbevochtiger.
Hogere productiviteit op kantoor door luchtbevochtiging in kantoorgebouwen

Hogere productiviteit

Het is bewezen dat de productiviteit toeneemt als werknemers zich in een prettige omgeving bevinden, waarbij ook de luchtcondities optimaal zijn. Deze condities zijn in de winter anders dan in de zomer. Daarom is het belangrijk om in de winter, als andere factoren (zoals verminderd zonlicht) niet optimaal zijn, de luchtcondities optimaal te hebben. Een belangrijk onderdeel daarbij is de juiste relatieve vochtigheid tussen 40-60%. Het beschermt ons tegen virussen en rondzwevend stof en daarmee zijn we beter in staat om te functioneren met minimaal ziekteverzuim.  

Energiebesparing in kantoorgebouwen door toepassing luchtbevochtiging van Aire Fresh Systems

Energiebesparing door lagere omgevingstemperatuur

Een klimaat met de juiste rV% wordt bij een lagere temperatuur als prettig ervaren, zonder klachten van koude handen, droge ogen en elektrostatische ontladingen. Dit wordt voorkomen als de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte 40% of hoger is. Hiermee wordt dus energie bespaart. Een bijkomend voordeel is dat kantoorapparatuur, zoals laptops, printers etc., door het gebruik van luchtbevochtigingsapparatuur langer optimaal functioneren en minder snel vervangen hoeven te worden.  

Een SKV adiabatische verdampings bevochtiger wordt toegepast in kantoren
SKV adiabatische verdampings bevochtiger

Wij bieden maatwerk oplossingen

Voor kantoren heeft Aire Fresh Systems meerdere maatwerk oplossingen, afhankelijk van de ruimte die bevochtigd of gekoeld moet worden. 

Om de relatieve vochtigheid op een gewenst niveau te houden, is het noodzakelijk om kunstmatig water toe te voegen aan de lucht door gebruik te maken van een bevochtiger, die gekoppeld is aan de luchtbehandeling of airconditioning van het klaslokaal of het gebouw. Deze producten zijn geschikt voor toepassing in kantoorgebouwen:

HomEvapDe compact economische bevochtiger voor afdelingen in een gebouw. Eenvoudig te combineren met satellietsystemen of fancoils. Wordt onzichtbaar boven het plafond gemonteerd.
SKE –
De betrouwbare low TCO luchtbevochtiger
SKV –
De veilige en economische, adiabatische bevochtiger voor inbouw in ventilatie systemen

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van kantoorruimtes en –gebouwen bieden we een passende oplossing voor iedere uitdaging. Wij adviseren en leveren onze producten conform de van toepassing zijnde wetgeving en normen. Wij adviseren je graag op maat over alle aspecten van de bevochtiging van het kantoor. 

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch