Bevochtiging
Alles over het realiseren van de juiste luchtvochtigheid

De juiste luchtvochtigheid speelt een cruciale rol in vele processen en de gezondheid van mens en dier. Voor de mensen is het niet nodig het gehele jaar te bevochtigen, omdat het Nederlandse klimaat relatief vochtig is. Toch is het noodzakelijk om extra vocht toe te voegen in de periode van november tot april. Voor de processen is er vaak het gehele jaar behoefte aan het bevochtigen van de lucht, omdat er condities van bijvoorbeeld 28°C/80% nodig zijn. Hieronder vind je nadere uitleg over: wat is luchtbevochtiging, wat kun je met bevochtiging, welke mogelijkheden zijn er en wat kunnen wij bieden. 

Wat is bevochtiging

Het toevoegen van water aan de lucht!  De natuur is continue bezig om de balans te bewaren. Daardoor droogt de was als je hem ophangt en worden zachte koekjes hard als je ze niet verpakt!

Om deze processen te beïnvloeden is er bevochtigingsapparatuur die je kunt indelen in 2 hoofdgroepen: koude en warme bevochtigers. De site is hierop ingedeeld. Je vindt per groep de productvarianten die verschillen in capaciteit en toepassingsgebied voor de juiste luchtbevochtiging.

Wat is het verschil tussen koude en warme bevochtigers:
 – Koude bevochtigers, onttrekken de warmte om water te verdampen uit de passerende lucht of omgeving en verkoelen ook de lucht. Wij noemen dit adiabatische bevochtigers.
Warme bevochtigers hebben geen verkoelend effect op de omgeving. De energie om water te verdampen wordt geleverd door de bevochtiger zelf. Wij noemen dit stoombevochtigers.

Wat kun je met bevochtiging

Met bevochtiging kun je allerlei processen beïnvloeden en het comfort van de mensen vergroten. Om voedselverspilling te voorkomen is het creëeren van een optimale luchtvochtigheid van groot belang. We passen daarom veel ultrasone luchtbevochtigers toe in toonbanken van slagerijen en supermarkten voor groente en vlees.

Een aantal andere voorbeelden vind je bij toepassingen. Dit is slechts een kleine greep uit de vele toepassingen, waarvoor wij de juiste luchtvochtigheid verzorgen en behouden. We komen graag met je in contact om de juiste oplossing voor jouw uitdaging te bespreken. 

minder derving voedsel door gecontroleerde bevochtiging van Aire Fresh Systems
strength-people-hands-success-meeting

Welke mogelijkheden heeft Aire Fresh Systems

Door de combinatie van de sinds 1993 opgebouwde kennis & expertise èn een goed gevoel voor creativiteit en innovatie, zijn wij in staat om de beste oplossing voor jou te vinden. Deze ervaring is opgedaan in de zuurstoftechnologie voor voedingsmiddelenindustrie en retail, luchtbehandeling systemen voor horeca, kantoren, productie-industrie en cleanrooms, datacenters. We zijn de jarenlange partners van internationale leveranciers en producenten van luchtbevochtigingsapparatuur: Danfoss, Neptronic, Miatech, Ucan, Vapac, Hygromatik. Wij zorgen ervoor dat wij de beschikking hebben over informatie van internationale trends op het gebied van regelgeving, onderzoek en nieuwe technieken.

Wat bieden wij?

Met de producten die wij in de Benelux en een deel van Duitsland vertegenwoordigen, hebben wij zo’n compleet assortiment, dat wij vrijwel alle mogelijke vormen van bevochtigingsoplossingen kunnen leveren. Daardoor kunnen wij jou het juiste advies geven op basis van de juiste bevochtigingsmethode en gebaseerd op het besproken eisenpakket. Hiervoor stellen we een aantal tools ter beschikking, waardoor voor een standaardoplossing snel een kundige offerte of levering mogelijk is.

De producten die wij leveren zijn:
Danfoss Nessie pumps and parts, Ucan ultrasone luchtbevochtigers en Miatech misting systemen.

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

Select Language
nl_NLDutch