Stoombevochtiging (warm)
Overzicht warme stoombevochtigingsproducten

Warme stoombevochtigers overzicht

De oudste en bekendste methode om water te verdampen is het verhitten van water tot het kookpunt van 100°C. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden:

Electrode geleiding: dit is het geleiden van stroom door water. De elektrodes bevinden zich in een plastic vat, waarin het water wordt verhit. De electrode bevochtigers zijn goedkoper in aanschaf, maar duurder in onderhoud, omdat de vaten regelmatig vervangen dienen te worden.

Weerstand of elementen verhitting: dit is het plaatsen van één of meerdere verwarmingselement in het water. Dit gebeurt vaak in een reinigbare cilinder of tank gemaakt uit RvS. De weerstandsbevochtigers zijn duurzamer en goedkoper in onderhoud en waterverbruik. 

– Verhitting door gasbrander/rookgas: Water wordt verhit door een gasvlam die in een metalen behuizing zit en ondergedompeld is in water. De gasgestookte bevochtigers worden vaak gebruikt voor grotere capaciteiten en op locaties waar veel vochtvraag is, omdat het de CO2 voetafdruk verlaagd van het bedrijf. O omdat de elektra-aansluiting te licht is.

– Verhitting door olie of oververhitte stoom:  hierbij worden beschikbare stoomnetten gebruikt om direct of indirect water te laten koken. 

Hieronder vindt je een overzicht van de warme stoombevochtigers die wij leveren.

SKE4

de SKE4 wordt vanaf heden geleverd door ELKA AIR B.V.

Lees meer
SKG4

de SKG4 wordt vanaf heden geleverd door ELKA AIR B.V.

Lees meer
SKD

de SKD wordt vanaf heden geleverd door ELKA AIR B.V.

Lees meer
PTC Keramisch

 • geschikt voor onthard, zuiver en R.O. water
 • PTC brandveilg verwarmingselement
 • capaciteit van 7 l/u
 • directe plaatsing in kanaal, GEEN stoomlans
 • Lees meer

  Gratis advies op maat

  Select Language
  nl_NLDutch