Energiezuinige oplossing voor datacenter door toepassing van SKV van Aire Fresh Systems
Datacenters
Energiezuinig en veilig door adiabatische koeling en bevochtiging

Voorkom statische elektriciteit in jouw datacenter door de relatieve vochtigheid op peil te houden. Voorkom hoog energieverbruik door adiabatische koeling toe te passen. Kortom, energiezuinig en veilig door adiabatische koeling en bevochtiging.

Gratis advies op maat

Voorkomt statische elektriciteit

Wanneer de temperatuur in een datacenter of serverruimte stijgt, daalt de relatieve luchtvochtigheid. Dit effect treedt op doordat koude lucht minder vocht kan bevatten dan warme lucht. Bij deze droge lucht (<35% relatieve vochtigheid) kan statische elektriciteit zich opbouwen. Dit kan vonken veroorzaken, die de servers en het IT-materiaal beschadigen, met uitval van apparatuur als gevolg, wat dure rekeningen met zich meebrengt om het materiaal te vervangen.

Voorkom statische elektriciteit in datacenter door toepassing van luchtbevochtigingsapparatuur van Aire Fresh Systems
Energiezuinige oplossing voor datacenter door toepassing van SKV van Aire Fresh Systems

Energiezuinige oplossingen

In een datacenter komt veel warmte vrij. Het koelen van deze ruimte met mechanische koeling kost veel energie. Door luchtbevochtiging te combineren met adiabatische koeling kan zeer veel energie bespaard worden. Bijkomend voordeel is een enorme reductie van capaciteit en bij een goed ontwerp wordt mechanische koeling zelfs overbodig.

Lagere investering en onderhoudskosten in datacentra door toepassing van bevochtings- en koelingapparatuur van Aire Fresh Systems

Lagere investering en onderhoudskosten

Door onze complete portfolio bieden we altijd een passende oplossing. We nemen daarbij minimaal en eenvoudig onderhoud als uitgangspunt. Hiermee is de bedrijfszekerheid optimaal met lagere kosten. Onze service-afdeling is daarnaast 24/7 bereikbaar voor assistentie. Bovendien zijn er meerdere huur of ad hoc oplossingen beschikbaar voor calamiteiten.

SKH luchtbevochtiger van Aire Fresh Systems voor Datacenters
SKH luchtbevochtiger van Aire Fresh Systems voor Datacenters

Wij bieden maatwerk oplossingen

Voor datacenters heeft Aire Fresh Systems meerdere maatwerk oplossingen, afhankelijk van de ruimte die bevochtigd of gekoeld moet worden. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de luchtbehandelingkasten op locatie. 

Stoombevochtigers

Er worden nog steeds compacte stoombevochtigers toegepast in computerunits in een dataruimte. Dit kan energiezuiniger en beter met adiabatische bevochtigers, zoals ultrasone units en kleine verdampingsbevochtigers, zoals HomEvap.

SKV van Aire Fresh Systems, heel geschikt voor toepassing in datacenters
SKV van Aire Fresh Systems, heel geschikt voor toepassing in datacenters

Energiezuinige bevochtigers: lage energie koeling

Een alternatief met een laag energieverbruik is de SKV, de meest stille en energiezuinige luchtbevochtiger en adiabatische luchtkoeler op de markt. Compact, energiezuinig en betaalbaar. Omdat datacenters een hoge interne warmtelast hebben is de benodigde energie altijd aanwezig om het vocht te kunnen laten verdampen, met als bijkomend voordeel dat er minder energie nodig is om de lucht verder te koelen. Dit resulteert in een bevochtigingsysteem met een 150 keer lager energieverbruik dan stoom bevochtigers en grote energiebesparingen voor het algemene HVAC Systeem.

Advies op maat door Aire Fresh Systems

Bijna 30 jaar ervaring

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging en adiabatische koeling van zowel grote als kleine datacenters, bieden we een passende oplossing voor iedere uitdaging. Vanzelfsprekend adviseren en leveren wij alleen producten die voldoen aan de huidige wetgeving en normen. Wij adviseren je graag over alle aspecten van de bevochtiging en koeling van een datacenter.

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch