Musea
De schatten in de musea blijven in topconditie dankzij de juiste luchtvochtigheid

De schatten in de musea blijven in topconditie dankzij de juiste luchtvochtigheid.  Deze is bij voorkeur tussen
de 40-60%rV en mag niet te hoog of te laag zijn.

Gratis advies op maat

Betere conservering van de collectie

Veel kunstwerken zijn erg gevoelig voor een te droge of te vochtige lucht. Kunstwerken bevatten namelijk vaak natuurlijke materialen zoals hout, papier of linnen. Als de omgevingslucht te droog is, staan deze materialen vocht af aan de omgevingslucht. Daardoor worden de materialen droger, gaan ze krimpen, kromtrekken en kunnen ze scheuren. Naarmate een kunstwerk ouder wordt, wordt deze ook fragieler en minder rekbaar en wordt het steeds moeilijker om het in optimale conditie te houden. Met een juiste luchtvochtigheid kunnen de bezoekers jarenlang blijven genieten van de kunstwerken. 

Luchtbevochtiging van Aire Fresh Systems ter conservering van kostbare museumstukken, zoals hier in het Catherijneconvent museum
Door toepassing van luchtbevochtingsapparatuur van Aire Fresh Systems, is het binnenklimaat in de Eye in Amsterdam heel aangenaam en comfortabel

Aangenaam binnenklimaat

Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, een droge jeukende huid, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke, vermoeide ogen. Bovendien is de overdracht van virussen die zich door de lucht verspreiden, zoals griep, hoger in ruimten waar de lucht droog is (<40%rV).

Een luchtbehandeling die ook de luchtvochtigheid tussen de 40 – 60%rV verzorgd, is daarom een belangrijke bijdrage aan een aangenaam en gezond bezoekklimaat. Hierdoor zullen bezoekers en medewerkers zich binnen prettiger voelen en minder snel ziek worden.

Optimale bedrijfszekerheid voor musea door toepassing van Aire Fresh Systems luchtbevochtigings apparatuur

Optimale bedrijfszekerheid

Door onze complete portfolio bieden we altijd een passende oplossing. We nemen daarbij minimaal en eenvoudig onderhoud als uitgangspunt. Hiermee is de bedrijfszekerheid optimaal en met lagere kosten gegarandeerd. Onze service-afdeling is daarnaast 24/7 bereikbaar voor assistentie. Bovendien zijn er meerdere huur of ad hoc oplossingen beschikbaar voor calamiteiten.
Het Museum Catherijneconvent in Utrecht heeft ook voor de producten van Aire Fresh Systems gekozen. Bekijk voor meer informatie het projectdossier.

HomEvap luchtbevochtiger toegepast in depot van Catherijneconvent Museum voor een optimale luchtvochtigheid ter bescherming van de kostbare museumstukken
HHomEvap luchtbevochtiger toegepast in depot van Catherijneconvent Museum

Wij bieden maatwerk oplossingen

Voor musea heeft Aire Fresh Systems meerdere maatwerk oplossingen, afhankelijk van de ruimte die bevochtigd of gekoeld moet worden. Denk daarbij aan het archief, conserveringsruimtes, tentoonstellingsruimtes, bibliotheek of luchtbehandelingsruimtes. Wij adviseren alleen producten conform de van toepassing zijnde wetgeving en normen. 
  • Voor tentoonstellingsruimtes of grote zalen met een grote capaciteitsbehoefte is de SKV of de SKE4 heel geschikt. 
  • Voor de bibliotheek adviseren wij de stoombevochtigers SKV of SKE4 of de FTW41. 
  • Voor archieven, depots en vitrines kun je de HomEvap of FTW41 toepassen. 
Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van musea bieden we voor ieder probleem een passende oplossing. Wij adviseren je graag op maat over alle aspecten van de bevochtiging en koeling van musea.

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch