Scholen & Universiteiten
Luchtvochtigheid is essentieel voor een gezond en behaaglijk leefklimaat in scholen & universiteiten

Voor een optimaal en gezond schoolklimaat is het toepassen van luchtbevochtiging noodzakelijk. Scholen en universiteiten zijn bij uitstek locaties waar bacteriën en virussen vrij spel krijgen als de luchtvochtigheid onder de 40%rV komt. Met lesuitval en verminderde studieprestatie van leerlingen tot gevolg. Om deze uitval bij leerlingen en docenten te voorkomen is een luchtvochtigheid van minimaal 40% gewenst. Hiervoor heeft Aire Fresh Systems de nodige maatwerk oplossingen en adviseert hier graag in.

Gratis advies op maat

Minder ziekteverzuim

Bij een te lage luchtvochtigheid, wordt vocht niet alleen aan het gebouw onttrokken, maar ook aan de leerlingen en het personeel. Hierdoor drogen de luchtwegen uit en krijgt men last van een droge keel, zere ogen en haperende stembanden. Ook kunnen de bacteriën en virussen langer door de lucht blijven zweven, waardoor leerlingen en personeel besmet kunnen raken en ziek worden.

Minder ziekteverzuim scholen & universiteiten door luchtbevochtiging
Hoger comfortgevoel door toepassing van luchtbevochtiging en koeling

Hoger comfortgevoel

Door toepassing van luchtbevochtigingsapparatuur wordt de relatieve luchtvochtigheid gegarandeerd tussen 40-60%. Dit is een belangrijk onderdeel van een aangenaam en gezond “werk”klimaat. Leerlingen en docenten zullen zich prettiger voelen, ze kunnen geconcentreerder werken, hebben geen lijfelijke klachten en gaan met meer plezier naar school.

toepassing luchtbevochtiging bespaart energie

Bespaart energie

Scholieren en docenten ervaren lucht met een goede relatieve vochtigheid als warmer en comfortabel, hierdoor kan de algehele temperatuur in de klaslokalen en openbare ruimtes lager zijn. Door de verwarming terug te draaien, wordt er aanzienlijk energie bespaard.

SKE4
SKE4

Wij bieden maatwerk oplossingen

Voor scholen en universiteiten heeft Aire Fresh Systems meerdere maatwerk oplossingen, afhankelijk van de ruimte die bevochtigd of gekoeld moet worden.

Om de relatieve vochtigheid op een gewenst niveau te houden, is het noodzakelijk om kunstmatig water toe te voegen aan de lucht door gebruik te maken van een bevochtiger, die gekoppeld is aan de luchtbehandeling of airconditioning van het klaslokaal of het gebouw. Deze producten zijn geschikt voor toepassing in scholen en universiteiten:  
SKE – De betrouwbare low TCO luchtbevochtiger
SKV – De veilige en economische adiabatische bevochtiger voor inbouw in ventilatiesystemen
HomEvap – De compact economische bevochtiger voor afdelingen in een gebouw. Eenvoudig te combineren met satellietsystemen of fancoils. Wordt onzichtbaar boven het plafond gemonteerd.

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van scholen en universiteiten bieden we voor ieder probleem een passende oplossing. Wij adviseren en leveren onze producten conform de van toepassing zijnde wetgeving en normen. Wij adviseren je graag op maat.

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch