Drukkerijen en papierindustrie
Kwaliteit zonder stilstand en uitval door een correcte luchtvochtigheid.

In een drukkerij en papierproductie is het belangrijk om zonder onderbrekingen te produceren, zodat deadlines gehaald worden en marges behouden blijven. Een belangrijk aspect hierin is een relatieve luchtvochtigheid tussen de 50-60%! Dit bereik je met één van de luchtbevochtigers van Aire Fresh Systems. 

Gratis advies op maat

Behoud kwaliteit papier

Om krimpen en scheuren te voorkomen is het belangrijk om de optimale condities voor het afdrukken en opslaan van papier in acht te nemen. Hiervoor is een relatieve luchtvochtigheid tussen 50-60%rV gewenst. Papier is een natuurlijk en hygroscopisch materiaal, dit wil zeggen dat het heel vatbaar is voor veranderingen in de relatieve vochtigheid (rV).  

Omgevingen met een lage vochtigheid worden over het algemeen gegenereerd in koude periodes wanneer hitte, opgewekt door machines en verwarmingstoestellen, de lucht uitdroogt. Tijdens koude winters zijn RH-niveaus van 15-20%rV niet ongewoon. 

In droge omstandigheden wordt vocht onttrokken aan de blootgestelde oppervlaktes van de stapels of rollen papier waardoor deze krimpen, maar het midden van het papier behoud zijn oorspronkelijke vochtigheid. Daardoor ontwikkelen er zich “strakke randen” en het papier begint te krullen. Dit resulteert in een verkeerde papierinvoer en ontstaan er kreukels of kan het papier zelfs gaan scheuren. 

drukwerkproces zonder onderbreking door toepassing luchtbevochtiging
perfecte kleur bij drukwerk door toepassing luchtbevochtiging

Perfecte kleuren bij het drukken

Veranderingen in vochtigheid veroorzaken een verandering in de fysieke afmetingen van het papier, hierdoor verspringen de verschillende kleurlagen en ontstaat er een afwijking in de juistheid van de gedrukte kleuren. 

behoud papierkwaliteit in papierproductie door toepassing luchtbevochtiging

Productieproces zonder onderbrekingen

In de lay-down en reelstand ruimtes van grote papierrol drukpersen voor kranten, drogen de uiteinden van de reelstanden. Wanneer de papierrol op hoge snelheid door de pers loopt, staan de uiteinden in vergelijking met het midden onder druk. De minste verstoring aan het uiteinde zal resulteren in het doormidden scheuren van de papierrol. Het herinvoeren door de pers resulteert in een aanzienlijke stilstand en productieverlies.

Wij bieden maatwerk oplossingen

 Voor drukkerijen en de papierindustrie heeft Aire Fresh Systems meerdere maatwerk oplossingen, die de relatieve luchtvochtigheid op een gewenst niveau houdt.

Veel toegepaste producten in drukkerijen en papierindustrie:
SKV – 
De veilige en economische, adiabatische bevochtiger voor inbouw in ventilatie systemen
SKH – De hogedruk, adiabatische bevochtiger

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van drukkerijen en de papierindustrie bieden we voor ieder probleem een passende oplossing. Wij adviseren en leveren onze producten conform de van toepassing zijnde wetgeving en normen. Wij adviseren u graag op maat over alle aspecten van bevochtiging in drukkerijen en de papierindustrie.

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch