Ziekenhuizen & Zorginstellingen
Een goede luchtkwaliteit in ziekenhuizen en zorginstellingen is van levensbelang

Een goede luchtkwaliteit in ziekenhuizen en zorginstellingen is van levensbelang, zij draagt bij aan een snel herstel van de patiënten en zorgt voor een comfortabele en gezonde werkplek voor het personeel. De verschillende ruimtes in een ziekenhuis vragen om een andere op maat luchtbevochtigingsoplossing. Afhankelijk van de functie van de ruimte of het gebouw wordt de keuze van de soort bevochtiging bepaald.

Gratis advies op maat

Vermindert verspreiding virussen

Een droge lucht, met een luchtvochtigheid van lager dan 40%, kan voor hoofdpijn, pijnlijke ogen, een droge keel, een geïrriteerde neus en huidproblemen zorgen. Bovendien steekt verkoudheid in een ziekenhuis of zorginstelling regelmatig de kop op vanwege de te droge lucht, waardoor ziektekiemen blijven zweven.
Uit onderzoek blijkt dat een optimale luchtvochtigheid tussen 50-60%rV de verspreiding van virussen remt, waardoor patiënten sneller herstellen. Medewerkers functioneren beter en lopen minder risico om ziek te worden.

vermindering virusverspreiding ziekenhuizen door gebruik van luchtbevochtiging

Voorkomt uitdroging

Droge lucht onttrekt vocht vanuit alle mogelijke bronnen in de kamer, inclusief de membramen in de neus en de keel, die ontworpen zijn om ons tegen infecties te beschermen. Vocht zal ook onttrokken worden aan elk blootgesteld lichaamsweefsel tijdens operaties. Dit veroorzaakt voortijdig opdrogen van de wond en de aanmaak van een korst. Dit komt zowel in ziekenhuiskamers voor als in zorginstellingen, wat voor bewoners met hun broze gesteldheid niet bevorderlijk is.
Het is belangrijk de vochtigheidsniveau’s in kraam – en verloskundige afdelingen altijd op peil te houden, aangezien baby`s in het bijzonder, gevoelig zijn voor droge lucht.
Tevens heeft een lage relatieve vochtigheid een negatief effect op de conditie van patiënten met ademhalingsproblemen (COPD) en klachten als Astma.

Elimineert opbouw statische elektriciteit

Het effect van elektrostatische ontladingen, die ontstaan door een relatieve vochtigheid lager dan 45%rV, dienen in een operatiekamer of behandelkamers vermeden te worden. Omdat deze schokken potentieel schadelijk zijn en gevaarlijke gevolgen kennen tijdens de operatie.

stoombevochtiging voor operatiekamers

Wij bieden maatwerk oplossingen

Iedere ruimte in een ziekenhuis of zorginstelling vraagt om een andere maatwerk oplossing, die de relatieve luchtvochtigheid op een gewenst niveau houdt, hierin kan Aire Fresh Systems met meerdere maatwerk oplossingen voorzien.

IC- en operatiekamers
Stoombevochtiging is heel populair in ziekenhuizen, aangezien de geleverde vochtigheid 100% steriel is en zeer goed te controleren is. Stoom wordt toegepast omdat er vaak een centrale stoomketel aanwezig is voor sterilisatie doeleinden. We leveren alleen stoombevochtigers met een optimale zekerheid en de laagste cost of ownership. Hiervoor zijn onze units voorzien van een gepatenteerde energiezuinige 3-voudige niveau-regeling met back-up, zodat acute storing verleden tijd is; een duurzame RvS tank die reinigbaar is zonder gereedschap en de mogelijkheid tot remote monitoring.  

Overige ruimtes in zorginstellingen

Behandelkamers, verpleegafdelingen en overige verblijfsruimten kunnen volstaan met moderne energiezuinige bevochtigingssystemen, zoals hogedruk water verneveling, verdampingsbevochtiging of ultrasone bevochtigers.

Advies op maat door Aire Fresh Systems

Bijna 30 jaar ervaring

Aire Fresh Systems biedt energiezuinige bevochtigers aan, die voldoen aan de wettelijke eisen zoals ISSO 55.3, VDI 6022 en NEN2010. Dit is de minimale basis. We ontwerpen en leveren alleen apparatuur die veilig is voor de gebruikers en monteurs. Een belangrijk onderdeel daarvan is de juiste waterbehandeling en de geïntegreerde veiligheden zoals een waterafvoer en spoelfunctie, wanneer de luchtbevochtigers niet in gebruik zijn.

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van ziekenhuizen en zorginstellingen bieden wij een passende oplossing voor iedere uitdaging. Wij adviseren je graag op maat over alle aspecten van de bevochtiging van ziekenhuizen en zorginstellingen. 

Gratis advies op maat

Select Language
nl_NLDutch